Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
natalia
Expert
Dołączył: 08 Gru 2005
Posty: 8539
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Sob 6:25, 14 Paź 2006 Temat postu: |
|
|
Z CALVADOSEM
APPLEHAWK
Składniki :
30 ml Calvadosu,
30 ml soku grejpfrutowego,
1 łyżka do herbaty
syropu cukrowego
Dekoracja:
wisienka koktajlowa
Sposób przyrządzania : Składniki energicznie wymieszać z lodem w shakerze i przelać do kieliszka. Wisienkę zawiesić na krawędzi kieliszka.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
natalia
Expert
Dołączył: 08 Gru 2005
Posty: 8539
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Sob 6:25, 14 Paź 2006 Temat postu: |
|
|
APPLEJACK RABBIT
Składniki :
20 ml Calvadosu,
20 ml soku pomarańczowego,
20 ml soku cytrynowego,
20 ml syropu klonowego
Dekoracja:
1/2 plasterka pomarańczy
Sposób przyrządzania :
Wszystkie składniki energicznie wymieszać z kostkami lodu w shakerze i przelać do kieliszka. Plasterek pomarańczy zawiesić na krawędzi kieliszka.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
natalia
Expert
Dołączył: 08 Gru 2005
Posty: 8539
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Sob 6:26, 14 Paź 2006 Temat postu: |
|
|
APPLES AND MORE
Składniki :
20 ml Calvadosu,
15 ml apricot brandy,
20 ml soku cytrynowego,
2 łyżki barowe grenadiny
1 łyżeczka orange bitter
Sposób przyrządzania :
Wszystkie składniki wymieszać z lodem w shakerze i przelać do kieliszka koktajlowego z obwódką cukrową.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
natalia
Expert
Dołączył: 08 Gru 2005
Posty: 8539
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Sob 6:28, 14 Paź 2006 Temat postu: |
|
|
APPLE SUNRISE
Składniki : 6-8 porcji
40 ml Calvados,
20 ml Creme de Cassis Boudier,
80 ml świeżego soku pomarańczowego,
8 kropli soku cytrynowego,
tłuczony lód.
Sposób przyrządzania :
Szklankę do longdrinków napełnić do połowy tłuczonym lodem.
Wlać najpierw calvados, a następnie sok cytrynowy i Creme de Cassis. Dopełnić sokiem pomarańczowym i lekko zamieszać.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
natalia
Expert
Dołączył: 08 Gru 2005
Posty: 8539
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Sob 6:30, 14 Paź 2006 Temat postu: |
|
|
B & C
Składniki :
20 ml Bénédictine, 20 ml Calvadosu
Sposób przyrządzania :
Składniki wymieszać z kostkami lodu w szklance.
BENTLEY
Składniki :
30 ml Calvadosu, 30 ml Dubonnet
Sposób przyrządzania :
Składniki wymieszać z lodem w szklanicy barmańskiej i przelać do kieliszka koktaljowego.
BIAŁE SKRZYDŁO
Składniki :
30 ml Calvadosu, 30 ml białego likieru miętowego
Sposób przyrządzania :
Składniki wymieszać z lodem w shakerze i przelać do kieliszka koktajlowego.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
natalia
Expert
Dołączył: 08 Gru 2005
Posty: 8539
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Sob 6:33, 14 Paź 2006 Temat postu: |
|
|
BLASK KSIĘŻYCA
Składniki :
40 ml Calvadosu,
60 ml soku jabłkowego,
1/2 łyżki barowej cukru,
Ginger do uzupełnienia,
plasterek cytryny
Sposób przyrządzania :
Wszystkie składniki, z wyjątkiem Ginger, wymieszać z lodem w shakerze i przelać do szklanki.
Uzupełnić Ginger i krótko zamieszać . Plasterek cytryny wrzucić do napoju.
BOSTON
Składniki :
30 ml Calvadosu,
10 ml ginu,
10 ml szkockiej whisky
Sposób przyrządzania :
Składniki wymieszać z lodem w szklanicy barmańskiej i przelać do kieliszka koktajlowego.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
|