Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
natalia
Expert
Dołączył: 08 Gru 2005
Posty: 8539
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Pią 7:59, 27 Paź 2006 Temat postu: |
|
|
Ostra zakąska po gruzińsku
Składniki:-
100 g ryżowej mieszanki z białego i czarnego, dzikiego ryżu
- 200 g czerwonej konserwowanej fasoli
- 50 g orzechów włoskich
- 1 pęczek kolendry
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka octu jabłkowego
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 kostka bulionu drobiowego
Procedura:
Przygotować z kostki 500 mm bulionu. Ugotować w bulionie ryżową mieszankę. Ryż odcedzić i ostudzić.
Rozdrobnić orzechy włoskie. Czosnek i kolendre drobno posiekać
Zmieszać ryż z orzechami, kolendrą, czosnkiem, dodać czerwoną fasolę (wcześniej odcedzić ją z zalewy).
Gotową potrawę polać octem jabłkowym i olejem z oliwek. Wymieszać.
Zamiast octu jabłkowego i oliwy można potrawę polać śmietaną lub majonezem.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
|